-------------LORT1----------------------------- 1539624715.jpg background-image: url(http://www.kjell-p.dk/billeder/projekter/1539624715.jpg);


Folketingssalen

Ombygningen af inventar


Folketingssalen er med respekt for historien blevet bygget om og lever inden Folketingets åbning op til kravene til et moderne demokratisk samlingssted.

Kjell Pedersen Entreprise A/S har gennem de sidste to somre deltaget i en omfattende renovering af den 100 år gamle sal, der sikrer, at den lever op til nutidens krav. Talerstolen er blevet handicapvenlig, og medlemspladserne er gjort tilgængelige for svagtseende ligesom der er skabt mere plads mellem rækkerne.

Talerstolen i Folketingssalen er også bygget om. Det betyder, at personer i kørestol og dårligt gående kan komme på talerstolen og op til formandsstolen.

I højre side af Folketingssalen var der tidligere en embedsmandsloge og et ministerværelse. For at skabe frirum til bl.a. at kunne komme rundt i salen som kørestolsbruger blev embedsmandslogen flyttet ud til siden, og væggen ind til ministerværelset blev fjernet.


Bygherre: Folketinget
Rådgiver: Rønnow Arkitekter
Entreprisesum: n/a
År: 2018